Speltherapie Schiedam Spelenderwijs beter

gezin

Spelen is belangrijk voor kinderen en daarom komt dit ook volop terug bij de kindertherapie in onze praktijk in Schiedam. Al spelend leert een kind zijn of haar eigen emoties kennen en op een veilige manier omgaan met gevoelens en onzekerheden. Kinderen die om de een of andere reden niet lekker in hun vel zitten, kunnen daarom baat hebben bij speltherapie van een kindertherapeut uit Schiedam.

Kindertherapie door middel van spel met een kindertherapeut uit Schiedam

Bij deze kindertherapie is spel het middel van de kindertherapeut om een kind te begrijpen en te helpen vanuit de praktijk in Schiedam. Het kind zelf krijgt door het voor hem of haar vertrouwde spel tijdens de therapie inzicht in zichzelf en de situatie. Samen met de speltherapeut werkt een kind spelenderwijs aan:

  • Het vergroten van het zelfvertrouwen
  • Het verhelderen van problemen
  • Het aanbrengen van structuur
  • Het ontdekken van de eigen kracht

In de onderstaande video van de Nederlandse vereniging van Speltherapeuten wordt deze vorm van kindertherapie helder uitgelegd:

Waarom kiest u voor kindertherapie van deze kindertherapeut uit Schiedam?

Wanneer u kiest voor de kindertherapeut van Praktijk voor Speltherapie Schiedam, kiest u voor een therapeut met jarenlange ervaring en veel liefde voor het werken met kinderen door middel van kindertherapie. De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS) en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Dat betekent dat u zeker weet dat u voor kwalitatief hoogstaande speltherapie kiest.

Maak een afspraak voor speltherapie

Heeft uw kind last van bedplassen of kan hij of zij wel wat weerbaarheidstraining gebruiken? Dan biedt kindertherapie met behulp van spel de uitkomst bij onze kindertherapeut in Schiedam. Maak een afspraak met de speltherapeut door te bellen naar 06 – 29 30 35 66 of door het contactformulier in te vullen.