Therapie tegen verlatingsangst in Schiedam Kind bepaalt het spel

sandplay

Wij bieden therapie aan op spelenderwijs die gericht is op het behandelen van verlatingsangst in onze praktijk in Schiedam. Spelen is belangrijk voor kinderen en daarom komt dit ook volop terug bij de kindertherapie in onze praktijk in Schiedam. Is uw kind erg bang om gescheiden te worden van u als ouder? Is deze angst buiten proportie waardoor het een probleem vormt? Dan helpen wij u verder.

Wilt u direct een afspraak maken? Neem contact met met mij op!

Onze therapie aan de hand van spelen is inzetbaar bij verlatingsangst in omgeving Schiedam

gezin

Wanneer een kind continu bij u probeert te zijn en het afscheid probeert te vermijden, is er wellicht sprake van verlatingsangst. Onze speltherapie is een uitstekende manier om verlatingsangst te behandelen. Samen met de speltherapeut werkt een kind spelenderwijs aan het verhelderen van het probleem, zelfvertrouwen te vergroten, structuur aan te brengen en zijn of haar eigen kracht te ontdekken. Spel is hierbij het middel van de kindertherapeut om een kind te begrijpen en te helpen. Het is voornamelijk de gedachten en het gedrag van uw kind die de angst in stand houden. Wanneer u speltherapie inzet om verlatingsangst te verwerken, gaat uw kind actief aan de slag met het veranderen hiervan. Daarnaast is deze therapievorm ook geschikt bij kinderen die snel boos worden of bijvoorbeeld bij kinderen met trauma’s door pesten.

Ontdek de mogelijkheden bij onze praktijk omtrent het behandelen van verlatingsangst

Praktijk voor Speltherapie Schiedam is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Speltherapeuten (NVVS) en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Hierdoor weet u zeker dat u en uw kind de juiste begeleiding krijgen tijdens de therapie voor het behandelen van verlatingsangst in Schiedam. Wilt u meer weten over onze werkwijze of wilt u een afspraak maken voor behandeling van verlatingsangst in onze praktijk in Schiedam? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06 – 29 30 35 66 of vul het contactformulier in.